V Spišskom Hrhove chcú ušiť najväčšiu košeľu na svete

05.06.2006 Levoča

Spišský Hrhov 5. júna (TASR) - Obrovskú drevenú lyžicu, píšťalu, trúbu či stoličku zhotovovali počas predchádzajúcich ročníkov podujatia Hrhovské čudá a zába...
Spišský Hrhov 5. júna (TASR) - Obrovskú drevenú lyžicu, píšťalu, trúbu či stoličku zhotovovali počas predchádzajúcich ročníkov podujatia Hrhovské čudá a zábaviská výlučne muži zo Spišského Hrhova v okrese Levoča. Tentoraz dostanú priestor ženy, informoval dnes starosta Vladimír Ledecký.

Pripravili pre ne 70 metrov plátna, dostatok ihiel a nití, aby mohli ušiť najväčšiu košeľu na svete. \"Minulý rok sme robili stoličku, ktorá má takmer 9 metrov. Košeľa by mala byť taká, aby pasovala obrovi, ktorý si na ňu sadne, \" vysvetlil starosta. Pre TASR dodal, že obrovskú košeľu budú šiť všetky ženy, ktoré sa zúčastnia na ďalšom ročníku netradičného podujatia plného smiechu a zábavy.
Medzi už klasické krosy ako sú cyklokros a traktokros (súťaž na po domácky zhotovených traktoroch) pribudne kozokros. \"Pre kozy je vytýčená špeciálna trať. Súťažiť na nej budú vždy po dve zvieratá. Chceme, aby sa Hrhov aspoň raz do roka stal centrom najrýchlejších kôz na svete, \" priblížil novinku starosta. Spresnil, že chovatelia budú môcť svoje kozy k vyššej rýchlosti motivovať. Spôsob si zvolia sami, ale fyzicky kontakt je vylúčený.
Hrhovské čudá a zábaviská odštartujú v piatok 9. júna popoludní. Hlavný program bude prebiehať v sobotu.
 

Vyberte región